Programma

09.00     Registratie en ontvangst
U ontvangt van ons een naambadge en congresmateriaal. De koffie staat voor u klaar!

10.00    Opening en inleiding door de dagvoorzitter 
Wraparound Care als anker voor de transformatie van het sociale domein
Renske Schamhart, docent onderzoeker, Instituut voor Ecologische Pedagogiek van Hogeschool Utrecht. Heeft van 2007-2012 een onderzoek geleid naar Wraparound Care in de Utrechtse Jeugdzorg. 

We zijn het –in grote lijnen- eens over de noodzaak en richting van de transformatie van het sociale domein. Maar hoe geef je het vorm in de dagelijkse praktijk? Wraparound Care heeft een gedegen theoretische fundering, consistente uitwerking en het heeft zijn waarde in de praktijk bewezen. Daarom geeft het model houvast aan sociale professionals die, elk vanuit hun eigen achtergrond en ervaring, samen zoeken hoe zij burgers beter kunnen ondersteunen: integraler, positiever en met meer respect voor hun eigen mogelijkheden en van die van het systeem waarvan ze deel uit maken.  

10.30     Wraparound Care: wat is het en (hoe) werkt het?
Dr. Frouke Sondeijker, zelfstandig ondernemer, tevens programmaleider ‘basiszorg voor jeugd en gezin’, Nederlands Jeugdinstituut en Jannet Doeleman, zelfstandig ondernemer, integrale zorg voor jeugd en werkzaam voor Wraparound Nederland.

Tijdens de plenaire inleiding zullen de basisgedachten, basisprincipes en basisvragen die het Wraparound Care Model vormen aan bod komen. Er zal gesproken worden over wat uit onderzoek bekend is over de werkzaamheid van het model in het buitenland en vervolgens zal de overstap worden gemaakt naar wat we weten over de werkzaamheid van het model in de Nederlandse situatie. De presentatie zal worden afgesloten met een aantal suggesties/adviezen voor praktijk, beleid en onderzoek.

 

11.00      Koffie- en theepauze

11.30    Wrapraround Care in Kennemerland
Drs. Femke van het Nederend, manager kwaliteit en innovatie, CJG Kennemerland. 

Wraparound Care in de praktijk! Hoe voelt, gaat en werkt WAC bij het CJG Kennemerland? En wat betekent het voor de samenwerking met de zorgaanbieders?

12.00     Lunch 

13.00    Eerste ronde deelsessies
Tijdens dit congres bezoekt u in twee rondes een deelsessie. Voor iedere ronde kunt u een eerste en een reservekeuze maken uit 5 deelsessies. Ga voor een overzicht van de mogelijkheden naar de pagina deelsessies

14.15     Theepauze en bezoek aan informatiemarkt

14.45    Tweede ronde deelsessies
Tijdens dit congres bezoekt u in twee rondes een deelsessie. Voor iedere ronde kunt u een eerste en een reservekeuze maken uit 5 deelsessies. Ga voor een overzicht van de mogelijkheden naar de pagina deelsessies. 

16.00     Afsluitende borrel